Spelregels

Spelregels Femkruk’s Tour-, Giro- en Vueltaspel,

Voor diegenen die voor het eerst meedoen, nog even kort de spelregels. Men levert een lijst in met daarop 20 renners: 10 die in eerste instantie meedoen en 10 reserves (voor elke plaats één). Deze renners spelen de hele Ronde mee. Een renner mag maar eenmaal gespeeld worden. De reserverenners doen pas mee vanaf de dag dat de renner die voor hun in de basis staat (op dezelfde plaats) niet meer van start gaat. Een link naar de voorlopige startlijst wordt op de Rondepagina zelf gepubliceerd en meestal op de dag voordat de Ronde van start gaat volgt de definitieve startlijst. Mochten er op je inschrijfformulier renners staan die toch niet meedoen, stuur ons dan een mailtje voor de deadline, en we verwerken je mutaties.

De puntentelling gaat als volgt:

Eindigt een renner bij de eerste tien in de etappe, en staat hij op jouw lijst in de basis (of is hij inmiddels ingevallen voor een uitvaller), dan ontvang jij 10 punten minus het aantal plekken verschil in de etappe uitslag.  Bijvoorbeeld  Mathieu van der Poel wint de eerste etappe en hij staat vijfde op jouw lijst, dan ontvang je 10 -/- (verschil in positie = 5e -/- 1e = 4) = 6 punten. Heb je hem tiende op jouw lijst, ontvang je in dit voorbeeld slechts 1 punt, als hij eerste op jouw lijst staat dan krijg je 10 punten.. Wordt hij elfde in een etappe dan heb je helemaal geen punten. Als je hierover nog vragen hebt, horen wij het graag.

De te winnen geldprijzen worden aangepast aan het aantal deelnemers. Je kunt in ieder geval elke dag de dagprijs winnen en verder zijn er prijzen voor de eerste 5 in ons eindklassement, een sprintprijs, een aanvalsprijs en een bergprijs. Denk dus goed na voor welke prijs je met jouw lijst in aanmerking wilt komen! Dit is de Prijzengeldverdeling indien 50 deelnemers meedoen en wordt aangepast aan het aantal deelnemers, het etappeschema met daarin de verdeling in vlakke- aanvals- en bergritten zoals wij die hanteren vind je ook op de betreffende Rondepagina.

De deadline waarvoor je inschrijfformulier binnen moet zijn wordt op de rondepagina vermeld.  Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je het inschrijfgeld zelf over maakt of dat je een betaalverzoek wenst te ontvangen. Je kunt het inschrijfgeld overmaken naar NL95ABNA0617064350 t.n.v. F. ten Cate. Mocht je een geldbedrag winnen, dan krijg je zo spoedig mogelijk je prijs in bezit.

Wij wensen iedereen weer plezier en succes met één van onze Tourspellen.

Met vriendelijke groet,
FEMKRUK