Spelregels Vuelta

Spelregels Femkruk’s Vueltaspel,

Voor diegenen die voor het eerst meedoen, nog even kort de spelregels. Men levert een lijst in met daarop 20 renners: 10 die in eerste instantie meedoen en 10 reserves (voor elke plaats één). Deze renners spelen de hele Vuelta mee. Een renner mag maar eenmaal gespeeld worden. De reserverenners doen pas mee vanaf de dag dat de renner die voor hun in de basis staat (op dezelfde plaats) niet meer van start gaat. Hier is een link naar de voorlopige startlijst en meestal op de dag voordat de Vuelta van start gaat volgt de definitieve startlijst. Mochten er op je inschrijfformulier renners staan die toch niet meedoen, stuur ons dan een mailtje voor de deadline, en we verwerken je mutaties.

De puntentelling gaat als volgt:

Eindigt een renner bij de eerste tien in de etappe, en staat hij op jouw lijst in de basis (of is hij inmiddels ingevallen voor een uitvaller), dan ontvang jij punten voor het aantal plaatsen verschil tussen de plaats die de renner op jouw lijst inneemt en de positie die hij in de etappe uitslag inneemt. Bijvoorbeeld Ewan wint de eerste etappe en hij staat vijfde op jouw lijst, dan ontvang je 10 -/- (verschil in positie = 5e -/- 1e = 4) = 6 punten. Heb je hem tiende op jouw lijst, ontvang je in dit voorbeeld slechts 1 punt, als hij eerste op jouw lijst staat dan krijg je 10 punten.. Wordt hij elfde in een etappe dan heb je helemaal geen punten. Als je hierover nog vragen hebt, horen wij het graag.

De te winnen geldprijzen worden aangepast aan het aantal deelnemers. Je kunt in ieder geval elke dag de dagprijs winnen en verder zijn er prijzen voor de eerste 5 in ons eindklassement, een sprintprijs, een aanvalsprijs en een bergprijs. Denk dus goed na voor welke prijs je met jouw lijst in aanmerking wilt komen! Dit is de Prijzengeldverdeling indien 50 deelnemers meedoen en wordt aangepast aan het aantal deelnemers, en dit is het Etappeschema Vuelta 2022 met daarin de verdeling in vlakke- aanvals- en bergritten en dit is het parcours van 2022.

De ploegentijdrit van vrijdag 19 augustus telt niet mee en je kunt tot en met zaterdag 20 augustus uiterlijk 15.00 uur je online inschrijven op www.femkruk.nl. Ook verwachten wij z.s.m. het inschrijfgeld van € 15,– te ontvangen. Je kunt het inschrijfgeld overmaken naar NL95ABNA0617064350 t.n.v. F. ten Cate. Mocht je een geldbedrag winnen, dan krijg je zo spoedig mogelijk je prijs in bezit.

Wij wensen iedereen weer veel plezier en succes met ons Vueltaspel, mucha diversión y buena suerte !

Met vriendelijke groet,
FEMKRUK