Historie Femkruk’s Tourspel

Beste bezoeker van onze FemKruk Tour de France website,

Al sinds 1993 organiseren Fred ten Cate (Fem) en Erik Boonstra (Kruk) dit Tourspel. Toen wij nog jong waren (midden jaren 80, heel lang geleden……) deden wij vakantiewerk bij cacaofabriek de Mooriaan in Wormer, destijds onderdeel van Berisford Cacao, later heeft ADM Cocoa dit overgenomen en nu is deze fabriek onderdeel van OLAM Cocoa. Hier hebben wij meegedaan aan het Tour de Francespel van deze fabriek en wij vonden deze opzet zo leuk dat wij deze hebben voortgezet. En het tourspel zoals wij dat destijds speelden spelen we nu dus nog steeds, alleen zijn Bernard Hinault, Greg Lemond, Sean Kelly en Eric Vanderaerden vervangen door Tadej Pogacar, Wout van Aert, Matthieu van der Poel en Jonas Vingegaard.

Onderling spelen Fem en Kruk ieder jaar om de eer en krijgt de winnaar een kratje bier van de ander. Het is gewoon een leuke extra dimensie aan de Tour de France en je gaat nog fanatieker de etappes bekijken en hoopt natuurlijk dat jouw renners het goed doen.

Als hulp bij het invullen van je lijst hebben we de ideale lijsten van de afgelopen drie jaar voor je uitgerekend en tevens tref je onderstaand alle ideale lijsten vanaf 2006 aan:

Soms krijgen we leuke ingezonden stukjes van deelnemers die we ook een podium willen geven:

Ook hebben we de historische data vanaf 1993 van alle deelnemers voor je verzameld zodat je terug kan zien hoe jij hebt gepresteerd in het FemKruks Tourspel:

Enkele deelnemers doen al vanaf het begin mee en we gaan natuurlijk voor ons 50-jarig jubileum.

Wij wensen jullie ook dit jaar weer veel plezier met ons spel en we spreken elkaar wel in de app.

Sportieve groeten

FemKruk